×

انواع رادیاتور و آشنایی با انواع آن

Default Avatar
garmgah2
10 اسفند 1401
زمان مطالعه را وارد کنید دقیقه زمان برای مطالعه
انواع رادیاتور

اصولا رادیاتور گرمای خود را از طریق تابش و جابجایی به هوای اتاق میدهند. سیستم حرارت مرکزی که با عنوان شوفاژ مطرح می شود، در محلی به نام موتورخانه دستگاه هایی از قبیل دیگ – مشعل- پمپ – و… نصب شده و حرارت را به آب منتقل می کند.

انواع رادیاتور و نحوه کارکرد آنها

پمپ موجود در موتورخانه آبگرم را توسط لوله کشی داخلی ساختمان به رادیاتورهای نصب شده داخل واحد می رساند سپس این رادیاتورها گرما را به اتاق منتقل کرده و در نتیجه دمای آب کاهش می یابد.
آب سرد شده توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و برای جذب مجدد گرما به داخل دیگ هدایت میشود و بار دیگر این چرخه تکرار می شود. در سیستم حرارت مرکزی اصولا از آبگرم استفاده می شود.
دمای خروجی آب از دیگ به سمت رادیاتور ها 82 درجه سانتیگراد و دمای ورودی اب به داخل دیگ که گرمای لازم را به اتاق منتقل کرده است 72درجه سانتیگراد است بنابر این اختلاف دما بین آب ورودی و خروجی 10 درجه سانتیگراد است.
نحوه گرم شدن اتاق توسط رادیاتور به صورت جابجایی آزاد یا طبیعی می باشد. هوای بالای رادیاتور  به دلیل گرم شدن سبک شده و به طرف بالا حرکت  می کند و هوای سرد اطراف اتاق جایگزین می شود
شوفاژ فاقد هرگونه وسیله برقی است و نمی توان توسط رادیاتور دمای اتاق را کنترل کرد. میزان رطوبت اتاق هم قابل
کنترل نیست.
به عبارت دیگر رادیاتور شوفاژ میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش می دهد. و بایستی توسط افزودن بخار به هوای اتاق میزان رطوبت مورد نیاز را تامین نمود.

آشنایی با انواع رادیاتور

  • فولادی
  • آلومینیومی
  • چدنی
  • پانلی

رادیاتور فولادی

فرایند تولید بسیار ساده می باشد. مراحل تولید آن عملیات متداول صنعت آهنگری مثل برش ، پرس کاری ، فرم دهی و جوشکاری است. پره های رادیاتور فولادی بصورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید می شود یعنی پس از تولید قابلیت اضافه و کم کردن پره را ندارند ولی در مورد آلومینیومی این قابلیت وجود دارد.
وزن آن برای هر متر مربع سطح حرارتی 10 کیلوگرم و هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 61 درجه سانتی گراد حدود 441 کیلوکالری در ساعت می دهد. این رادیاتورها بصورت صفحه ای و پره ای تولید میشوند.

رادیاتور فولادی

رادیاتور آلومینیومی

بصورت پره ای تولید میشود و قابلیت افزودن و کم کردن پره وجود دارد. در این نوع تولید به دلیل داشتن پره های فرعی قدرت گرمایش بیشتری نسبت به چدنی و فولادی می باشدرادیاتور آلومینیومی سبک تر ، زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به فولادی دارد.
رادیــــاتورهای آلومینیومی از فرآیند تولید متشکل از ریخته گری تحت فشار ، لحیم کاری سخت ، رنگ آمیزی و کنترل کیفیت برخوردار بوده که شمش های آلومینیوم ماده اولیه اساسی تولید آنها بشمار می آیند.
هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 61 درجه سانتی گراد حدود 350 کیلوکالری در ساعت به محیط حرارت می دهد.

رادیاتور المینیومی

رادیاتور پنلی

اکثر مواقع از جنس فولاد می باشد. امروز در اکثر کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. یکنواختی بیشتر در گرمایش نسبت به رادیاتورهای پره ای در رادیاتور های پنلی وجود دارد. سطح تابش یکنواخت و گسترده و بالطبع گرمای تابشی بیشتر نسبت به انواع رادیاتور پره ای در این مدل از رادیاتور وجود دارد.
از دیگر مزایای این نوع از رادیاتور می توان به زیبایی و تناسب با اغلب طرح های دکوراتیو، آب بندی خوب و نصب یکپارچه، امکان نصب رادیاتورها از هر طرف می باشد.

رادیاتور پانلی

برخی از معایب رادیاتورهای پانلی

  • امکان زنگ زدن و سوراخ شدگی نسبت به انواع آلومنیومی بویژه در بلند مدت وجود دارد.
  • در صورت آسیب و سوراخ شدن پنل امکان تعمیر مقرون به صرفه تقریباً وجود ندارد.( کل پنل باید تعویض شود.)
  • امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی ( پره ) وجود ندارد.

نکته بسیار مهم : در کل از نظر راندمان و کارایی رادیاتورهای پانلی فولادی بهترین نوع رادیاتور هستند لیکن به شرطی که از یک تولید کننده مطمئن و دارای تکنولوژی خریداری شوند.

رادیاتور چدنی

رادیاتور های چدنی معمولاً نیز بصورت پره ای ساخته می شوند. جنس آنها از چدن بصورت ریخته گری تولید می گردد و اتصال پره های توسط مغزی چپ گرد و راست گرد انجام می گیرد. در این مدل ها به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی و ضخامت جداره  برای محیط های مرطوب کاربرد بیشتری دارد ولی در مقابل ضربه شکننده است.
وزن آن برای هر متر مربع به 1 تا 10 کیلوگرم می رسد. ضریب انتقال حرارتی آن حدود 01 کیلو کالری بر متر مربع است.

 رادیاتور چدنی
چدنی

برای خرید رادیاتور شما می توانید به آدرس خیابان طالقانی بهار جنوبی پلاک 120 طبقه 2 واحد 9 فروشگاه گرمگاه یا شماره تماس 52913-021 در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

راهنمای خرید پکیج‌های گرمایشی

راهنمای خرید پکیج‌های گرمایشی

پکیج‌های گرمایشی یکی از محبوب‌ترین راهکارها برای تأمین گرمایش منازل و آب گرم مصرفی
Default Avatar
هومن محمدنژاد
09 مهر 1403
بهترین بخاری برقی برای زمستان

ارزان ترین بخاری برقی برای زمستان

یکی از نکته های مهم برای خرید بخاری توجه به میزان مصرف آن است. بخاری های برقی یک راه عالی
Default Avatar
هومن محمدنژاد
17 دی 1402
آشنایی با اجزا پمپ سیرکولاتور

آشنایی با اجزا پمپ سیرکولاتور

از پمپ سیرکولاتور برای جابجایی مایعات در یک سیستم سیرکولاتوری استفاده می‌شود. این
Default Avatar
هومن محمدنژاد
11 اردیبهشت 1402
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • Attributes
  • Custom fields
مقایسه
با ما تماس بگیرید preloader