دلایل خنک نکردن اسپلیت و کولر گازی

در روزهای گرم تابستان با توجه به شدت گرمای هوا، تحمل دمای بالا بسیار سخت بوده و تنها راهکار موجود به کارگیری دستگاههای سرمایشی و خنک کننده برای محیط است. در این بین گزینههای بسیاری را میتوان مورد استفاده قرار داد که برخی از این موارد مانند کولر آبی ممکن است به علت نداشتن ظرفیت لازم و خنک کنندگی پایین، رضایت کافی را به همراه نداشته باشند. بر همین اساس، بهترین گزینه هر خانه یا محل کار میتواند استفاده از کولرهای گازی یا همان اسپلیت باشد. این کولرها هم در جنبه سرمایی و هم در کارکرد گرمایی مؤثر هستند.
اما گاهی ممکن است اسپیلت مورد استفاده در محیط شما به دلایل مختلفی دچار مشکل شده و نتواند خنک کنندگی لازم را داشته باشد. بنا به همین موضوع قصد داریم که در ادامه علل خنک نکردن اسپلیت را شرح دهیم تا نسبت به دلایل خرابی آن، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم.
تنظیمات نادرست ترموستات
اگر ترموستات (دستگاه کنترل دما) به طور نادرست تنظیم شده باشد، ممکن است کولر گازی شما آنگونه که باید نسبت به محیط خود نتیجهای نداشته باشد. در این مواقع ابتدا دمای کولر را روی مقادیر متفاوتی، در 5 تا 6 درجه پایینتر از دمای اتاق تنظیم و عملکرد دستگاه اسپلیت را بررسی کنید. باید به روشن شدن کمپرسور و فن بیرونی دقت داشته باشید. در صورتی که ایراد از ترموستات باشد، باید برای تعمیر یا تعویض این قطعه اقدام نمایید.
کمبود یا نشت گاز خنک کننده
گاز خنک کننده اسپلیت در واقع موادی است که در فرآیند خنک کردن آن مورد استفاده قرار میگیرد. کمبود گاز یا وجود نشت در سیستم باعث میشود که فشار گاز کم شده و سیستم نتواند به طور مؤثر حرارت را از محیط خود زدایش کند. توجه داشته باشید که در ابتدا سیستم کولرگازی را عیبیابی نموده و پس از تشخیص کمبود گاز به دنبال نشتی سیستم و رفع نشتی آن باشید. در صورت تأیید این مشکل، سپس مراحل وکیوم کردن و شارژ اسپلیت را پیگیری کنید.
انسداد فیلتر هوای کولر گازی
فیلترهای هوا در واحد داخلی کولرگازی وظیفه تصفیه هوای وارد شده را دارند. اگر فیلترها کثیف شده و یا دچار انسداد شوند، در این حالت جریان هوا محدود میشود و کولرگازی نمیتواند به خوبی هوای خنک را به محیط خود منتقل کند. این مورد از سری مشکلات کولرگازی به راحتی برطرف میشود. اگر علت خنک نکردن کولرگازی انسداد و کثیفی فیلتر هوا باشد، باید برای شستوشو و یا تعویض فیلتر اقدام کنید.
تمیز نبودن کندانسور
کندانسور بخشی از واحد خارجی کولرگازی است که حرارت را به محیط اطراف خود منتقل میکند. در صورتی که کندانسور معیوب باشد، یا انتقال حرارت به درستی انجام نشود، گاز موجود خنک نشده و در عملکرد سرمایش و حتی گرمایی کولرگازی اختلال ایجاد میشود. در این حالت، تمیز کردن کندانسور میتواند مشکل کولرگازی شما را حل کند.
وجود نقص فنی در موتور کولر گازی
فنها برای تسهیل جریان هوا در واحد خارجی استفاده میشوند. هر نوع نقص یا خرابی در فن یا موتور اسپلیت میتواند باعث کاهش جریان هوا و در نتیجه کاهش توان خنک کنندگی واحد خارجی شود. برای این موضوع بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
کارکرد نامناسب فن یا موتور فن
اصولاً فنها برای تسهیل جریان هوا در واحد خارجی استفاده میشوند. هر نوع نقص یا خرابی در فن یا موتور میتواند باعث کاهش جریان هوا و در نتیجه کاهش توان خنک کنندگی اسپلیت شود. قطعی سیمهای فن یا ایرادات دیگر میتواند علت باد گرم کولر گازی را توجیه کند.
وجود مشکل در برد اصلی کولر گازی
برد اصلی، سیستم کنترل را انجام میدهد که یعنی؛ نقص در برد میتواند باعث اختلال در کارکرد کل سیستم شود و توانایی کولر گازی در خنک کردن محیط را کاهش دهد.
معیوب بودن سنسور دما
سنسورهای دما به کنترل دمای داخلی کمک میکنند. اگر یک سنسور دما خراب باشد، سیستم ممکن است دما را به طور نامناسبی اندازهگیری کند و در نتیجه عملکرد کولر گازی به درستی انجام نشود.
گرفتگی لولهها
گرفتگی و انسداد در مسیر گاز، از جمله شیرها، شیلنگها، لوله مویی و لوله مسی رفت و برگشت کولر، میتواند علت خنک نکردن کولر گازی باشد. در این حالت کیپ شدن لوله معمولاً با علائمی همچون یخ زدن لولهها همراه است. انسداد یا گرفتگی لولههای سیستم میتواند باعث محدودیت جریان گاز خنک کننده شده و از عملکرد صحیح سیستم جلوگیری کند.
نصب پنل خارجی در مکان نامناسب
در صورتی که اسپلیت در معرض تابش مستقیم آفتاب برای مدت طولانی قرار بگیرد، دمای آن افزایش یافته و در ادامه مشکل گرم شدن باد کولر گازی را بوجود میآورد. در این شرایط استفاده از سایبان امری مهم تلقی میگردد که درعملکرد آن بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
استهلاک ناشی از عمر بالای کولرگازی
هر ساله با توجه به استفاده بالا از کولرگازی، درصدی از آن دچار استهلاک میشود که بنا به همین موضوع در طی سالهای بلند مدت، این دستگاه از نقصهای بیشتری برخوردار خواهد شد. برای این موضوع بهتر است که کولرهای گازی هر چند وقت یکبار به درستی سرویس شوند تا بحث استهلاک آنها بر اثر گذر زمان کمتر احساس شود.
ظرفیت نامناسب کولر گازی نسبت به محیط
برخی برای محیطهای داخلی خود از کولرهای گازی استفاده میکنند که نسبت به محیطی که آن را به کار گرفتهاند، از ظرفیت کافی برخوردار نمیباشد؛ یعنی به علت کوچک بودن اسپلیت و بزرگ بودن محیط، شاهد مصرف پیوسته و زیاد دستگاه هستیم که این مسئله علاوه بر کاهش عمر دستگاه، نارضایتی عملکرد را به همراه دارد. پس بهتر است که اسپلیت خود را با توجه کافی به ظرفیت محیط انتخاب نمایید.
با در نظر گرفتن موارد بالا و انجام تعمیرات دورهای و نگهداری صحیح، تا حد بسیاری میتوان مشکلات خنک نشدن کولر گازی را به حداقل رساند و از عملکرد بهتر و بهینهتر آن لذت برد.
مطالب مرتبط

اینورتر و نحوه عملکرد آن

آشنایی و مقایسه دستگاه تصفیه هوا و بخور سرد

دیدگاهتان را بنویسید